Kako narediti dober blog?

Spodnji zapis govori o tem kako narediti dober blog.

Glede na to, da se bloganje “ponovno” vrača v trend in, da majhna in srednja podjetja, znova ugotavljajo, da je bloganje za njihove spletne strani koristno, si poglejmo v našem današnjem zapisu, kako narediti dober blog.

To, da lahko blogamo zaradi različnih vzgibov, nam je razumljivo:

  • blogamo lahko za kratkočasenje
  • blogamo lahko zato, ker imamo radi pisano besedo
  • blogamo, ker se z bloganjem učimo in
  • blogamo zato, da prodajamo

Marsikateri podjetnik je pred leti že začel z bloganjem na svoji spletni strani, a vmes je bilo nekaj let obdobje, ko je bloganje kot tehniko spletnega nastopa, zapustilo vedno več podjetnikov. Češ, da le to ni prinašalo zadovoljivih rezultatov.

Po tem, ko so se tehnike kako blogati in kako sploh začeti blogati nekoliko popilile, pa se je bloganje vrnilo tudi med podjetnike.

Danes ugotavljamo, da je bloganje pravzaprav prva violina spletnega nastopa, saj pomeni dotok novih vsebin na našo spletno stran, vsa ostala spletna orodja (facebook, pinterest, instagram, ipd…) pa so samo kanali za distribucijo naših spletnih vsebin publiki, ki se na teh kanalih tudi zadržuje.

O tem kako odpreti blog, kje pisati blog in kako napraviti blog je danes na spletu že napisanih toliko vsebin, da se ne gre čuditi, da se bloganje vrača v spletni nastop. Za marsikatero podjetje že kot osnovni spletni prijem.

Odgovor na to kako narediti dober blog bomo dobili s tem, če se bomo načrtovanja bloga lotili strateško.

Z komercialnim blogom na naši spletni strani, lahko namreč zadovoljujemo več ambicij hkrati:

z rednimi vsebinami bomo Googlu povedali, da nam je za našo spletno stran in za naše obiskovalce mar. To nas bo skozi čas že samo po sebi uvrščalo med boljše pozicije v Google.

z dobrimi blog zapisi bomo postajali na svojem področju spletna avtoriteta. Ta se na spletu meri s faktorjem PA, za katerega si želimo, da je skozi leta vedno višji. PA = page authority.

z dobrimi blog zapisi, takšnimi, ki so SEO dobro optimizirani, bomo na našo spletno stran, pridobivali vedno več novih spletnih obiskovalcev.

z skrbnim izborom ključnih besed na katere bomo pripravljali blog vsebine bomo v naš spletni bazen začeli ujemati spletne obiskovalce, ki se za naše produkte šele zanimajo in informirajo ter spletne obiskovalce, ki so že tik pred nakupom.

Da bi ustvarili dober blog, je zato treba najprej dobro načrtovati samo strategijo priprave vsebin.

Tem vsebinam pa določiti ustrezne pozive k akciji.

kako narediti dober blog

Kako narediti dober blog – bonus nasvet

Ena izmed začetniških napak spletnih strani, ki so sicer na spletu dalj časa je npr., da pozivajo k akciji npr. v obliki oddaj povpraševanje za spletno stran, ki v bistvu vabi z informativno ključno besedo.

Z informativnimi ključnimi besedami namreč spletne obiskovalce šele zagrevamo in zbujamo zavedanje o nas samih.

Tukaj nakupa zagotovo ne bo.

Po drugi strani, pa na nakupne ključne besede, udrihamo s pozivom k akciji v obliki oddaje naslova za prijavo na naše e novice.

Pravilna pot bi bila, da lovimo kontakte na informativne ključne besede ter lovimo kupce na nakupne besede.

p.s. Zelo koristen napotek za to kako narediti dober blog, boste našli tudi v članku na povezavi.