Na kaj paziti pri izdelavi spletne strani – ena stvar, ki odloča o vsem

Glede na to, da cela gora podjetnikov in spletnih strani najrazličnejših spletnih agencij ponuja nasvete o tem na kaj paziti pri izdelavi spletne strani, smo si tudi na naši strani privoščili naš pogled na to kaj je pomembno pri internetni strani – le, da za razliko od drugih, teh nasvetov, drugod zagotovo še niste srečali.

Vroče priporočilo: 5 točk, ki jih mora upoštevati vsaka spletna stran, če želi biti učinkovita

Na kaj paziti pri izdelavi spletne strani

Če vam praktično vse spletne agencije ponujajo nasvete o tem, da je treba pri izdelavi spletne strani biti pozoren na grafiko, na uporabniško izkušnjo, na hitrost nalaganja strani, na optimizacijo z namenom, da bo vaša spletna stran uvrščena visoko v Googlu, vam v naših nasvetih v bistvu ponujamo samo en, a konkreten napotek za izdelavo spletne strani.

Ta pa je, da pred izdelavo natančno odločite čemu boste spletno stran sploh imeli.

Na kaj paziti pri izdelavi spletne straniHec je v tem, da danes na trgu nastaja na dnevni bazi cela poplava novih internetnih strani, ki pa se v vedno večji množici prej izgubijo kot, da bi bila od njih sploh kakšna korist.

Zapisano po domače: večina podjetnikov, ki se loti postavljanja svoje spletne strani, ima z njo samo strošek, ali izgubo časa, hkrati pa jo največkrat promovira tako, da drugim v offline svetu govori o njihovi spletni strani (kar pa je enako, kot, da bi ljudi na našo spletno stran vabili s starimi (radio, tv, priporočila…) metodami, namesto, da bi za to izkoriščali moč interneta.

Ključno je zato sploh zakaj spletno stran sploh imeti?

Če želite imeti samo spletno vizitko, vedite, da je ta smer nič drugega kot samo eno super drago hranjenje in plačevanje vašega ega. Vaša internetna stran kot spletna vizitka ne zanima nikogar… razen vas. Če ne prej, boste to tega spoznanj prispeli takrat, ko boste po odštetem kakšnem tisočaku za novo spletno stran, pogledali v analitiko obiskovalcev na spletni strani in lepo ugotovili, da obiskovalcev (razen vas samih) na internetni strani sploh nimate.

V kolikor pa je zasnova spletne strani pravilna, pa le to poskrbi, da si povečate promet in prihranite stroške oglaševanja. Kot primer lahko služi spletna stran Steklarstvobreg.com (steklene stenske obloge, steklena vrata, steklene tuš kabine, stopnice, ograje in strešna kritina iz stekla), pri izdelavi katere so se upoštevali zgoraj našteti parametri, zato promet na njej konstantno raste. Še eden takšnih pa je tudi portal Nadstreški.eu (kovinski in leseni nadstreški po meri)…

… se nadaljuje….

Oznake besed: Na kaj paziti pri izdelavi spletne strani